Cha Siu: Chinees-Surinaams geroosterd varkensvlees

Cha Siu is een Chinees-Surinaams gerecht van geroosterd varkensvlees. Het vlees wordt geroosterd in de oven en krijgt een mooie donkerrode kleur.

Hindoestaans lamsvlees met djira (komijnzaad)

Lamsvlees is erg lekker in combinatie met djira (komijnzaad). In dit Hindoestaanse recept wordt lamsvlees gestoofd met geroosterd komijnzaad en tomaat.

Tumis Kankung: Javaanse waterspinazie met peper

Kangkung is Javaanse spinazie en is te koop bij de meeste toko's en op de markt. De kangkung wordt in dit recept gebakken met Spaanse pepers, ui en knoflook en op smaak gebracht met vissaus. De kangkung kun je ook vervangen door wilde spinazie die op de meeste markten wel te koop is. Wilde spinazie heeft dezelfde lange stelen als kangkung en is ook lekker om op onderstaande manier klaar te maken.

Caribische rijst met kidneybonen en kokos

In het Caribisch gebied is rijst met bonen een populair gerecht. Je kunt het gerecht eenvoudig maken, zonder toevoeging van vet of de rijst met de bonen bakken. In dit eenvoudige recept wordt de rijst gekookt met de bonen, kokos en kruiden en wordt de rijst gebruikt als basis. Je kunt er gebakken kip of vis bij eten. De video van de Caribbean Cooking School laat zien hoe het moet!

Surinaamse recepten: masala geitenvlees

Geitenvlees wordt niet zo vaak gegeten als rundvlees, maar wint toch aan populariteit. Van geitenvlees kun je een heerlijke curry maken met masala, uien, knoflook en pepers. Vergeet niet het vlees van te voren te wassen met azijn!

Surinaamse recepten: Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees is een heerlijk gerecht dat van oorsprong uit de Chinese keuken komt. Dit is het basisrecept, maar je kunt het aanvullen met groenten (reepjes paprika) of fruit (bijv. ananas) naar keuze.