Surinaams gestoofd lamsvlees met masala

Lamsvlees is heerlijk als je het klaarmaakt op de Surinaams-Hindoestaanse manier. Het wordt gestoofd met o.a. uien, knoflook, peper en masala.






Ingrediƫnten:
- 1 kilo lamsvlees
- 1 rode of witte ui
- 5 teentjes knoflook
- 1 kleine tomaat in stukjes
- halve Surinaamse peper (zonder pitjes als je niet van pittig houdt)
- 1 flinke eetlepel Surinaamse masala
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder (optioneel)
 - zwarte peper naar smaak
- afgestreken eetlepel tomatenpuree
- zout (en eventueel maggiblokjes)
- water
- zonnebloemolie
- optioneel: paar takjes gesneden selderij of verse koriander

Bereiding
- Bak de fijngesneden uien, knoflook en peper in een paar eetlepels hete olie.
- Voeg de tomatenpuree toe als de uien goudgeel zijn.
- Voeg dan het in stukjes gesneden lamsvlees toe en bak dit goed om en om tot het niet meer rauw is.
- Voeg wat zout toe en de stukjes tomaat.
- Doe er de masala en het komijnpoeder (en eventueel korianderpoeder) bij en bak alles goed door elkaar.
- Daarna voeg je ongeveer 500 ml. water en extra zout toe.
- Laat het gerecht in 1 1/2 tot 2 uur sudderen tot het vlees zacht en gaar is en het vocht is ingekookt.
-Garneer met fijngesneden selderij of verse koriander (optioneel).

Rubriek: hindoestaanse recepten, vleesgerechten




2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wanneer doe je de masala erin.??

Surinaams Eten! zei

De masala gaat erbij met de komijn. Dat was inderdaad vergeten in het recept en is aangepast!