Surinaamse gembersiroop

Surinaamse gembersiroop is net een beetje pittiger en spicy dan gewone gembersiroop door toevoeging van kruidnagelen en pimentkorrels. Heerlijk met ijs op een warme zomerdag! Gember is erg gezond, dus bij verkoudheid en andere kwaaltjes kan het geen kwaad om deze siroop ook in de winter te drinken.



 
 
 
 
 
Ingrediƫnten:
- 2 ½ kg. suiker
- 1 afgestr. eetl. citroenzuur
- 250 gr. gember (of meer als je van een sterke gembersmaak houdt)
- 1500 ml. water
- 5 kruidnagelen
- 3 pimentkorrels.
 
Bereiding:
- Breng het water aan de kook met de suiker, de pimentkorrels en de kruidnagelen en laat dit een kwartier zachtjes koken.
- Was de gember en schil deze zo dun mogelijk. Maal dit in de blender met 1 kopje water.
- Doe de fijngemalen gember bij de kokende suikersiroop, laat het nog even doorkoken en doe dan het vuur uit.
- Laat de gemberstroop 2 dagen intrekken met het deksel op de pan. 
- Los het citroenzuur op in een half kopje lauw water en voeg deze oplossing bij de stroop. De stroop door een zeef schenken en in lege flessen doen die goed zijn uitgespoeld.
Dien de siroop op in een hoog glas. Doe een laagje in het glas en doe er water bij tot de smaak zoet genoeg is. 
 
Tip: Je kunt er ook nog een lepel amandelessence doorheen doen.
Meer dranken.

Geen opmerkingen: