Rundvlees met massala

We kennen allemaal de masala kip die bij de roti wordt gegeten. Rundvlees kun je ook klaarmaken met masala en dit kun je eten met rijst en groenten of salade! Om het gerecht nog lekkerder te maken kun je er ook nog aardappelen aan toevoegen.







Ingredienten:
- hoeveelheid rundvlees naar behoefte
- ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 tomaat (of eventueel een eetlepel tomatenpuree)
- zwarte peper
- 1-2 eetlepels masala (Surinaamse kerrie)
- madame Jeanette peper
- eetlepel fijngesneden selderij
- mespunt aji no moto
- zout, maggiblokjes of bouillonblokjes
- olie

Bereiding:
- Vlees in stukjes snijden en inwrijven met zout en zwarte peper.
- olie verhitten en de ui bakken tot ze lichtbruin is.
- doe er het vlees bij en bak het mee tot het vocht is verdwenen.
- dan de gesneden of geperste knoflook meebakken.
- doe er dan de masala bij en maggi-of bouillonblokjes naar smaak.
- gesneden tomaat toevoegen.
- aji no moto toevoegen.
- goed doorbakken en dan wat water erbij doen.
- leg de madame jeanette peper er op en laat het vlees stoven tot het gaar is.
- tussendoor eventueel wat water toevoegen en controleren of de peper niet opengaat (tenzij je het heet wilt).
- op het eind de gesneden selderij nog even mee laten stoven.

Tip1: laat 2 blaadjes salam of laurier meestoven
Tip 2: als het vlees bijna gaar is, dan kun je de laatste 20 minuten stukjes vastkokende aardappelen toevoegen. Voeg dan nog wel wat extra zout of bouillonblokjes toe.
Meer lezen over vleesgerechten.

9 opmerkingen:

Monique zei

Heeeeeeeerlijk !!!
Ik ben helemaal fan vd surinaamse keuken en dan vooral de massala.
Zelf van Indische komaf dus een mooie mengeling van deze twee keukens ;-)

Unknown zei

Ik heb deze nu 2 keer gemaakt, 1 keer met masala van chan (domme fout achteraf) en 1 keer van arva. De volgende keer met nickerrie zal denk ik wel het lekkers worden.

Rubeo zei

@Wout van Dam:
volgende keer Hindostaanse Massala kopen van H. Nandan Surinami.
Zijn geen typfouten, zo staat het op het zakje.
Jammer dat ik geen afbeelding kan uploaden dan was het duidelijker.
Maar geloof me, ik ben ook ooit op zoek geweest naar goede massala en als je deze een keer gebruikt hebt wil je nooit meer een andere!

Anoniem zei

Het rundvlees met massala is toch te heet geworden, kan ik daar nog wat aan doen en @Rubeo heeft helemaal gelijk, dit is een heerlijke massala.

Anoniem zei

Als je het gerecht niet heet wilt, dan moet je goed in de gaten houden dat de Surinaamse peper niet open gaat. Desnoods eerder uit het gerecht halen en pas op het eind van het stoven nog even terug leggen. Of geen hele peper laten meekoken, maar een paar kleine stukjes van de peper afsnijden zonder pitjes en deze fijngesneden meebakken en stoven.

Anoniem zei

jammer dat niemand de vragen hierboven beantwoord beetje lullig maar ja. je kan ook gewoon spaanse peper, gedroogde pepervlokken gebruiken heb ik ook gedaan wordt het niet te snel te heet ook. gewoon lekker surinaamse sambal erbij voor de liefhebbers van echt loeiheet. ik zet altijd de pan in de oven op 90 graden zo heb je er geen omkijken naar en laat het uren langzaam garen zo echt heerlijk. gekookt eitje erbij sperziebonen als je geen kouseband kan vinden en aardappels of krieltjes uit zo'n pakje gaat ook prima als ze maar wel de tijd krijgen om gaar te worden. roti koeken koop ik kant en klaar. laurierblad had ik niet, maakt niet uit en smaakversterker ga ik niet gebruiken en toch is het lekker hahaha als het al te heet is doe je er weinig meer aan zou er dan komkommer bij eten of mss nog wat tomaat extra erdoor om te verdunnen en meer aardappel eten dan vlees.

Irma94 zei

Ik vind het lastig om de hoeveelheden in te schatten bij degene waar geen hoeveelheid bijstaat. Kan iemand me daarbij helpen?

Anoniem zei

Ik ga dit recept zeker binnenkort maken, met de tip om Hindostaanse Massala te gebruiken van "H. Nandan Surinami". Ik ben dol op Surinaamse/Hindostaanse eten. Bedankt voor dit recept!!

Anoniem zei

Honing